17 de febrer 2013

esclaus

 Aquest febrer he vist dues pel.lícules que tracten sobre l'esclavitud. Molt diferents, però molt bones.
No sóc gens amant dels westerns, ni de la violència, ni Tarantino m'emociona gaire. Però Django Unchained m'ha semblat la seva millor pel.lícula. Malgrat la violència, els litres de sang, la crueltat...és una pel.lícula que desprèn molt bon rotllo, alegria, vitalitat...
 Molt acurada visualment, molt ben interpretada, es nota la joia del director, la diversió de fer aquesta pel.lícula, amb el seu cameo inclòs (en plan Hitchcock però amb paper i tot!).És un divertimento, trepidant, molt amè, i amb una música boníssima.
 Lincoln de Steven Spielberg és l'altra cara de la moneda. Una petita lliçó d'història, extraordinàriament interpretada per Daniel Day-Lewis. Una pel.lícula que es basa exclusivament en la lluita d'Abraham Lincoln per abolir l'esclavitud. També llarga, en aquest cas pausada,  i molt pulcra.
Brutal la semblança de l'actor amb el veritable Lincoln, un home altíssim pel seu temps, 1,90 m, però que a més, va ser molt més que el president que va aconseguir l'emancipació dels esclaus. Ho explica molt bé Vicenç Navarro en aquest article.